Hogyan lehet engedélyezőlistára tenni kliensenként?

 

Hogyan lehet engedélyezőlistára tenni kliensenként?

Az e-mailek engedélyezése ijesztően és technikailag hangzik, de valójában nem az. A folyamat azonban a használt e-mail klienstől függően eltérő. Összegyűjtöttük az e-mail engedélyezési listára vonatkozó utasításokat több különböző e-mail kliens számára, hogy segítsünk Önnek.

 

Apple Mail (OS X és iOS eszközök)

Az Apple elragadóan egyszerűvé teszi az e-mailek engedélyezőlistára helyezését. Egyszerűen válassza ki a Feladó vagy a Válasz címet egy e-mailben. Innen kiválaszthatja az Új névjegy létrehozása vagy a Hozzáadás a VIP-hez lehetőséget.

Figyelem: Ha az előfizetők a Hozzáadás a VIP-hez lehetőséget választják, e-mailjei egy speciális VIP-postafiókban jelennek meg.

 

Android (alapértelmezett e-mail kliens)

Az Android folyamata hasonló az Apple-éhez. Csak nyissa meg az e-mail üzenetet, és érintse meg az e-mail feladó képét, amely az üzenet előtt jelenik meg. Ezután érintse meg a Névjegy mentése a készülékemre lehetőséget.

 

Gmail (web)

A Gmail messze az egyik legnépszerűbb levelezőprogram, amelyet vállalkozások és magánszemélyek egyaránt használnak. Ez egy kicsit jobban érintett, mint az alapértelmezett e-mail kliensek iOS és Android eszközökön. Ha egy e-mailt szeretne engedélyezőlistára tenni a Gmailben, tegye a következőket:

Kezdje azzal, hogy keressen egy e-mailt egy feladótól, akit engedélyezőlistára szeretne tenni, és adja hozzá a feladót a névjegyzékhez.

Ezután hozzon létre egy egyéni szűrőt a fogaskerék ikonra kattintva, és válassza a Beállítások lehetőséget.

Válassza a Szűrők és blokkolt címek lehetőséget az oldal tetején található menüből, majd kattintson az Új szűrő létrehozása lehetőségre.

Írja be az engedélyezőlistára helyezni kívánt e-mail címet a Feladó mezőbe, majd kattintson a Szűrő létrehozása gombra

Most jelölje be a Soha ne küldje el a levélszemét mappába vagy a Mindig jelölje meg fontosként lehetőséget, majd kattintson a Szűrő létrehozása gombra.

A feladók áthelyezése a közösségi vagy a promóciók közül az elsődleges közé

Ha kap egy e-mailt a Közösségi vagy Promóciók lapon, és inkább az Elsődleges lapra szeretné érkezni, néhány lépésben végrehajthatja ezt a módosítást.

Először húzza át az e-mail üzenetet arról a lapról, ahol jelenleg van, az Elsődleges lapra. Miután ezt megtette, egy üzenetet kell kapnia, amely megkérdezi, hogy kívánja-e ezt megtenni az adott feladótól érkező összes jövőbeni üzenet esetében. Válassza az Igen lehetőséget.

Ha a Gmailt használja mobileszközén, nincs módja ennek megvalósítására.

 

Apple Mail

Az Apple Mail e-mailek engedélyezési listája a Gmailhez hasonlóan egy másik folyamat. A következőképpen helyezhet el egy e-mailt az Apple Mail engedélyezőlistájára:

Nyissa meg a Levelezés > Beállítások menüpontot, és kattintson a Szabályok fülre. Ezután válassza a Szabály hozzáadása lehetőséget.

Szükség szerint töltse ki a szabályt. Úgy döntöttünk, hogy írunk egy listaszabályt, amely az összes levelet egy adott domainről a beérkező levelek közé helyezi át:

Ha az alábbi feltételek közül [bármely] teljesül: [From] [tartalmazza] [@domain.com] Hajtsa végre a következő műveleteket: [Üzenet áthelyezése} a postafiókba: [Beérkezett üzenetek]

Kattintson az OK gombra a szabály mentéséhez.

 

Outlook.com

Miután megnyitott egy e-mailt az Outlook.com webhelyen, három függőleges gomb jelenik meg az üzenet előnézeti ablaktáblájának jobb szélén. Kattintson ezekre a gombokra, majd kattintson a Hozzáadás a biztonságos feladókhoz lehetőségre.

 

Outlook 20XX és Outlook 365

Az Outlook egyes verzióiban kétféleképpen helyezheti el az e-maileket. Válasszon ki egy üzenetet a feladótól, majd válassza a Kezdőlap > Levélszemét > Soha ne blokkolja a feladót vagy Soha ne blokkolja a feladó domainjét.

A másik lehetőség az, hogy kiválaszt egy üzenetet a feladótól, és kattintson rá a jobb gombbal. Ezután válassza a Levélszemét > Soha ne blokkolja a feladót lehetőséget a legördülő menüből.

Megjelenik egy párbeszédpanel, amely tájékoztatja, hogy az e-mail cím felkerült a biztonságos feladók listájára.

Ha az e-mail képeket is tartalmaz, kiválaszthatja a Kattintson ide a képek letöltéséhez figyelmeztetést, és válassza a Feladó hozzáadása a biztonságos feladók listájához lehetőséget.